Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4 nøkkeltrinn ved sanering av ESD-soner

Som aktør i hightech-bransjen (elektronikk, bil, forsvar, romfart osv.), må du innfri effektivitets- og sikkerhetskrav som ikke tillater den minste feil. Når du sanerer ESD-områdene i virksomheten din, har du fire avgjørende aspekter å ta hensyn til:

  • Å innfri gjeldende standarder for elektrostatisk utladning
  • Å velge materialer som tåler belastningen de utsettes for (mekanisk, kjemisk osv.)
  • Å sikre optimal vanntetthet
  • Å begrense driftsforstyrrelsene som saneringsarbeidet medfører

 

Som del av sin "Forbedre standardene dine"-policy tar Gerflor høyde for utfordringene du møter ved installering av elektrisk ledende ESD-gulvbelegg.

Produkt

Bestå revisjoner og innfri gjeldende standarder

Alle som jobber innenfor hightech-bransjen, vet at det stilles svært strenge krav med hensyn til risikoer knyttet til statisk elektrisitet. Ved sanering av gulvbelegget i en ESD-sone må følgende internasjonale forskrifter følges:

  • Standarden IEC/CEI 61340-5-1, som primært brukes i Europa, gjelder elektrisk og elektronisk utstyr som kan bli skadet ved elektrostatiske utladninger på 100 V eller mer.
  • På det amerikanske kontinentet krever standarden ANSI/ESD S20.20 at virksomhetene beskytter elektrisk og elektronisk ved å innrette og håndheve et program for kontroll av elektrostatiske utladninger.
gerflor-article-industry-1

Identifiser nivået av mekanisk og kjemisk motstand

Det nye eller sanerte elektrisk ledende ESD-gulvbelegget må kunne tåle belastningene det utsettes for gjennom den daglige driften. Det må kunne tåle store trykkbelastninger enten det er fra elektriske gaffeltrucker eller automatiske kjøretøy (AGV). I tillegg må det være motstandsdyktig mot de vanligste kjemiske produktene som brukes i hightech-bransjen (syrer, baser, rengjøringsmidler osv.).

gerflor-article-industry-2
gerflor-article-industry-3

Den påkrevde graden av vanntetthet avhenger av sektoren du driver innenfor. Renrom og områder der det produseres mikroelektronikk, krever for eksempel et elektronisk ledende ESD-gulvbelegg som gir en ultraren løsning. En 100% vanntett utførelse er dermed påkrevd og garanteres gjennom varmesveising av de ulike gulvpartiene, sokkellist og gulvbelegg med veggbeskyttelse.

Begrens driftsforstyrrelsene som saneringsarbeidet medfører

Det heter seg at "tid er penger", og det stemmer svært godt i hightech-bransjen, der alle driftsstopp (også de kortvarige) kan være kostbare og vanskelige å organisere – for ikke å snakke om gjenoppstarten av maskineri etter at gulvet har blitt sanert.

Ved å legge gulvbelegget bolkevis kan du imidlertid holde produksjonen i gang også mens arbeidet pågår. Dette forutsetter at den industrielle ESD-gulvløsningen du velger, ikke påvirker arbeidsmiljøet (lukt, støv), og at det kan installeres svært raskt, slik at du unngår inntektstap.

gerflor-article-industry-4

Velg en løsning som innfrir disse fire kravene

For å oppfylle standardene for beskyttelse mot skader som skyldes elektrostatisk utladning, innfri kravene til vanntetthet og slitestyrke og ivareta behovene for produktivitet, har Gerflor – som del av sin "Forbedre standardene dine"-policy – utviklet serien GTI EL5. Disse elektrisk ledende og antistatiske gulvflisene kan installeres i alle områder hos virksomheter i hightech-bransjen (produksjon, pakking og lagring av ESD-sensitive produkter, renrom, datasentre). De er ideelt egnet for sanering av ESD-soner, da de kan legges raskt uten mørtel, uten forberedelse av gulvet, uten lim og dermed uten tørketid. Det er med andre ord ikke nødvendig å stoppe opp driften!

gerflor-article-industry-5

Se flere av gulvbeleggene våre til industriell bruk

Les mer om Gerflors industrisortiment

Gerflor er forpliktet til bærekraftig utvikling
we care / we act

Fordi bevaring av miljøet er en av våre bekymringer, har vi gitt sterke forpliktelser gjennom vår bærekraftige utviklingspolitikk med tittelen «we care / we act».

Se våre forpliktelser
gerflor-img-environnement.jpg

Finn ut mer om Gerflor

I over 80 år har GERFLOR Group designet, produsert og markedsført innovative, dekorative og miljøansvarlige produkter for fleksible gulv, linoleum, veggbekledninger og tilgjengelighet, sikkerhetsgulv, antistatiske gulv fra installasjon til finish for fagfolk og enkeltpersoner.

Et produktutvalg som oppfyller de spesifikke kravene til hvert markedsbruksområde: kommersielt, utdanning, sykehus, sport (sportshaller og utendørs aktivitetsområder) og til og med boligbygg. For enda mer inspirasjon, trivsel, sikkerhet, ytelse og avkastning på investeringen.

Denne funksjonen filtrerer produktene slik at du kun ser varer vi lagerfører lokalt i Skandinavia.