Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor-header-recyclage.jpg

Resirkulering: Et nytt liv for gulvbeleggene våre!

I alle stadier av produktets levetid tilbyr vi innsamlings- og resirkuleringsløsninger. Dette gjør det mulig å resirkulere og øke kvaliteten på produksjons- og installasjonsavfall og utrangert avfall.  

Bærekraft

Produksjonsavfall

Tekniske tester, produkter som ikke når ønsket kvalitet og kapp skaper produksjonsavfall.

Dette avfallet samles inn ved alle Gerflor-konsernets anlegg på produksjonslinjene og males deretter til granulat og integreres på nytt i andre produksjonsanlegg. Alle Gerflor-konsernets anlegg kan betraktes som ekte resirkuleringssentre.

gerflor-chutes-bloc-double.jpg

Innsamling av installasjonsavfall fra montørene

Et prosjekt genererer vanligvis mellom 5 og 10 % avfall, avhengig av produkttypen. I Frankrike, Tyskland, Benelux og Skandinavia har vi satt opp «Second Life»-programmet for å gjenvinne prosjektavfall fra installasjonsselskapene:

  • gratis innsamling
  • konkurrenters produkter akseptert
  • kun REACH-kompatible gulv uten lim

Hva er den doble fordelen med denne resirkuleringssektoren som ble opprettet i 2011? Vi kan tilby en innovativ tjeneste til installasjonsselskaper samtidig som vi utvider bruken av resirkulerte produkter i våre sortimenter.

gerflor-header-recyclage.jpg

Innsamling av «ikke-standard»-produkter som er utrangerte

Ikke-standard-produkter som er utrangerte, er produkter som er limt, blandet med andre materialer eller inkluderer komponenter som inneholder sensitive stoffer i henhold til REACH-standarder. De har en spesifikk innsamlings- og resirkuleringsvei siden de krever forskjellige teknologier og ikke alltid kan reintegreres i Gerflor-anlegg.

PVC Next-programmet, sammen med det europeiske resirkuleringssenteret AgPR, vet hvordan man skal håndtere dette avfallet.

De innsamlede produktene males til granulat og integreres på nytt i produksjon av produkter i andre sektorer (trafikk-kjegler, rør for konstruksjonsarbeider på bygninger osv.).

AgPR resirkulerer og øker kvaliteten på opptil 2500 tonn per år.

gerflor-environnement-seconde-vie-collecte.jpg

På leting etter nye løsninger for morgendagen

Det tredje aspektet av vår forpliktelse til produkters andre levetid er vårt engasjement med European Resilient Flooring Manufacturers' Institute, angående ERFMI-forskningsprosjekter for nye resirkuleringsløsninger. To prosjekter er involvert i resirkulering av gulv med fastliming som ikke er REACH-kompatible:

  • Sirkulære gulv, støttet av EU, har som mål å utvikle resirkuleringsteknologi i industriell skala ved å løse opp gulv for å gjenvinne PVC-harpiks
  • OREADE, et forbrenningsprosjekt, gjør det mulig å gjenvinne salt fra utrangert gulv
gerflor-chutes-recyclage.jpg

Et unikt partnerskap med Paprec for resirkulering av innsamlede materialer

Siden 2017 har vi inngått et samarbeid med resirkuleringslederen PAPREC for å opprette et anlegg i Frankrike for resirkulering av installasjonsavfall og «rene» utrangerte produkter.

Dette anlegget kalles Floor to Floor, og sorterer og klargjør innsamlet avfall. Det resirkulerte materialet blir deretter integrert på nytt inn i sammensetningen av nye Gerflor-produkter.

ftf-bloc-double.jpg

Andre stadier i livssyklusen til produktene våre

Strenge produktsertifiseringer og -merker

Retningslinjene våre for bærekraftig utvikling har allerede gjort det mulig for oss å innhente strenge produktsertifiseringer og -merker. Disse standardene anerkjenner vår innsats med hensyn til:

  • gulvbeleggets slitestyrke: UPEC A+
  • bærekraftig utvikling: Cradle to Cradle
  • reduksjon av forurensende utslipp: Blue Angel, M1, A+, floor score

Produktene våre bidrar også til å oppnå miljøstandarder for bygninger: LEED, HQE

Finn ut mer
two-columns-media-normes.jpg

Finn ut mer om Gerflor

I over 80 år har GERFLOR Group designet, produsert og markedsført innovative, dekorative og miljøansvarlige produkter for fleksible gulv, linoleum, veggbekledninger og tilgjengelighet, sikkerhetsgulv, antistatiske gulv fra installasjon til finish for fagfolk og enkeltpersoner.

Et produktutvalg som oppfyller de spesifikke kravene til hvert markedsbruksområde: kommersielt, utdanning, sykehus, sport (sportshaller og utendørs aktivitetsområder) og til og med boligbygg. For enda mer inspirasjon, trivsel, sikkerhet, ytelse og avkastning på investeringen.

Denne funksjonen filtrerer produktene slik at du kun ser varer vi lagerfører lokalt i Skandinavia.