Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor sustainability use

Bruk produktene våre for å redusere miljøpåvirkningen

Ettersom vi er opptatte av å redusere karbonfotavtrykket knyttet til bruken av produktene våre, jobber vi på to nivåer for å begrense det.

Først gir vi de profesjonelle partnerne våre ressurser til å iverksette tiltak: å begrense bruken av lim med løstliggende produkter og redusere avfall takket være forhåndsskjæringstjenesten.

I tillegg tilbyr vi brukere produkter som krever mindre vedlikehold og kan forsinke bruken av kunstig belysning.

Bærekraft

Begrense bruken av lim med løstliggende produkter

Som en stor innovasjon i markedet vårt utvikler vi løstliggende produkter som ikke krever lim. Fliser med klikkmekanisme, ruller med tekstillaminering eller tekniske fliser for tetning: vi tilbyr flere løstliggende sortimenter. I tillegg til det økologiske aspektet er fordelen med denne installasjonen uten lim tredelt:

  • redusert VOC-utslipp relatert til lim
  • enkel og rask å installere
  • enkel å gjenbruke og resirkulere

Krever området ditt installasjon med lim? Vi anbefaler bruk av løsemiddelfrie akryllim med lavt VOC-utslipp som er EMICODE EC1 og EC1 PLUS-sertifisert.

gerflor-environnement-usage-pose-non-collee.jpg

Eksemplariske produkter når det gjelder innendørs luftkvalitet

Alle Gerflor-produkter er A+-sertifiserte. Dette er det beste VOC-utslippsnivået (Volatile Organic Compounds) for byggeprodukter. De er også Floorscore-sertifisert.

100 % av Gerflor-gulv yter minst 10 ganger bedre enn kravene i forskriftene.

Flere områder (Creation, Taralay Premium, Taralay Impression, Mipolam, DLW Linoleum) avgir under 10 μg/m3 etter 28 dager, som er 100 ganger mindre enn lovmessige krav.

gerflor-picto-a+

Reduksjon av avfall takket være forhåndsskjæringstjenesten

For å redusere avfall fra installasjonen, tilbyr vi kundene våre en forhåndsskjæringstjeneste før forsendelse eller en produksjonstjeneste med tilpasset lengde. Gjennom denne ordningen kan vi hjelpe partnerne våre med å begrense produktavfall.

Denne tjenesten tilbys spesielt for vårt sportsutvalg fra Taraflex. Produktene på ruller, distribuert av oppussingsbutikker og dekorasjonsspesialister, kan også skjæres i våre fabrikker til de dimensjonene sluttkunden ønsker

gerflor-environnement-usage-decoupe.jpg

Redusere bruken av vedlikeholdsprodukter

Omfattende forbruk av vann, energi og rengjøringsmidler: over hele livssyklusen til et gulvbelegg, utgjør vedlikehold ofte 25 % av produktets miljøpåvirkning!

Derfor har vi jobbet med løsninger for lavt vedlikehold. For eksempel har innføringen av revolusjonerende overflatelakk til våre sortimenter – EvercareTM og Protecsol®2 – redusert miljøpåvirkningen knyttet til vedlikehold med halvparten de siste ti årene.

Disse lakkene har en tredelt fordel:

  • gjøre besparelse på vedlikehold og bruk av vann og rengjøringsmidler
  • unngå kostbar metallisering gjennom hele produktets levetid
  • flekkbestandig
gerflor-entretient-usage.jpg

Forsinket bruk av kunstig belysning takket være gulvfarger

For å forbedre den visuelle komforten til brukerne og redusere energiforbruket knyttet til belysning, har vi jobbet med lysrefleksjon av gulvene og fargene våre.

Sammenlignet med en mørk farge kan en lysfarge gi 60 % reduksjon i lysrelatert energiforbruk.

Med lysrefleksjonsverdier (LRV-er) fra 6 % til 86 %, tilbyr Gerflor et bredt spekter av farger, slik at arkitekter kan velge gulvbelegg som passer best til belysningsforholdene for hvert prosjekt.

gerflor-usage-confort-visuel-originale.jpg

Andre stadier i livssyklusen til produktene våre

Strenge produktsertifiseringer og -merker

Retningslinjene våre for bærekraftig utvikling har allerede gjort det mulig for oss å innhente strenge produktsertifiseringer og -merker. Disse standardene anerkjenner vår innsats med hensyn til:

  • gulvbeleggets slitestyrke: UPEC A+
  • bærekraftig utvikling: Cradle to Cradle
  • reduksjon av forurensende utslipp: Blue Angel, M1, A+, floor score

Produktene våre bidrar også til å oppnå miljøstandarder for bygninger: LEED, HQE

Finn ut mer
two-columns-media-normes.jpg

Finn ut mer om Gerflor

I over 80 år har GERFLOR Group designet, produsert og markedsført innovative, dekorative og miljøansvarlige produkter for fleksible gulv, linoleum, veggbekledninger og tilgjengelighet, sikkerhetsgulv, antistatiske gulv fra installasjon til finish for fagfolk og enkeltpersoner.

Et produktutvalg som oppfyller de spesifikke kravene til hvert markedsbruksområde: kommersielt, utdanning, sykehus, sport (sportshaller og utendørs aktivitetsområder) og til og med boligbygg. For enda mer inspirasjon, trivsel, sikkerhet, ytelse og avkastning på investeringen.

Denne funksjonen filtrerer produktene slik at du kun ser varer vi lagerfører lokalt i Skandinavia.